Djokovic verliest verrassend in tweede ronde Australian Open

De Oezbeek Denis Istomin, nummer 117 van de wereld, was in vijf sets te sterk voor de zesvoudig winnaar.

Foto: Paul Crock / AFP

Novak Djokovic is op de Australian Open in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld door de Oezbeek Denis Istomin. De nummer 117 van de wereldranglijst was in vijf sets te sterk voor de nummer twee: 7-6 (8),5-7,2-6,7-6 (5),6-4. De partij duurde bijna vijf uur.

Djokovic won de grand slam de afgelopen twee jaar door in de finale de Brit Andy Murray te verslaan. In totaal schreef hij het toernooi zes keer op zijn naam en de Serviër haalde sinds 2008 steeds ten minste de kwartfinales. Hij kon de eerste tennisser worden die de Australian Open zeven keer won.

Lees ook: De onverslaanbare Djoko is nu breekbaar

Slepende strijd

Djokovic, die al zijn eerdere ontmoetingen met Istomin won, had het donderdag vanaf het begin lastig met zijn opponent. De eerste set ging na een tie-break naar Istomin en de tweede set won Djokovic ternauwernood met 7-5. In de derde set leek de Serviër met 6-2 orde op zaken te stellen, maar via opnieuw een tie-break en 6-4 trok Istomin de wedstrijd alsnog naar zich toe.

Lees ook: Titelverdediger krijgt pak slaag van Oezbeekse qualifier

Istomin won nog nooit van een toptienspeler en was uitzinnig na zijn overwinning:

“Dit is mijn grootste overwinning. Het betekent zoveel voor me. Nu voel ik dat ik van deze jongens kan winnen en op hetzelfde niveau kan spelen.”