Beter Leven-Keurmerk

Duits-Nederlands vleeskeurmerk

De Dierenbescherming gaat samenwerken met de Duitse collega’s van de Deutscher Tierschutzbund op het gebied van diervriendelijker vlees. Dat maken de twee organisaties deze vrijdag bekend. Ze gaan de criteria voor hun diervriendelijkheidskeurmerken gelijktrekken. Zo kan vlees dat het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming draagt, straks ook in Duitsland met een keurmerk verkocht worden. Duits diervriendelijker vlees kan andersom ook makkelijker de Nederlandse markt op. Op dit moment kan dat niet, doordat de eisen in de twee landen verschillen. De Dierenbescherming introduceerde het Beter Leven-keurmerk in 2007. Het bestaat uit drie gradaties: één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren, hoe diervriendelijker volgens de Dierenbescherming. De sterren staan in een sticker op de vleesverpakking. Het Duitse keurmerk, met twee sterren, heet Für Mehr Tierschutz.

Beter Leven-keurmerk pagina 18