Australian Open

Oezbeek schakelt titelverdediger Djokovic al in tweede ronde uit

De Oezbeek Denis Istomin heeft donderdag op de Australian Open voor een stunt gezorgd door in de tweede ronde titelverdediger Novak Djokovic uit te schakelen. Na bijna vijf uur stapte de dertigjarige qualifier, nummer 117 op de wereldranglijst, als winnaar van de baan: 7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5) en 6-4. Djokovic was aan het toernooi begonnen met als doel een zevende eindzege: daarmee zou hij de enige recordhouder zijn geworden. Het is ook een tegenslag in zijn strijd de eerste plaats op de wereldranglijst te heroveren op de Schot Andy Murray. „Het spijt me voor Novak dat ik vandaag zo goed speelde. Ik heb mezelf ook verbaasd”, zei Istomin, due nu de Spanjaard Pablo Carreno Busta treft. (NRC)

Djokovic krijgt een pak slaag pagina E11