Rotterdam

Klopjacht politie op ontsnapte, vuurwapengevaarlijke gevangene

In Rotterdam is een gevangene ontsnapt nadat hij onder begeleiding van medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een bezoek had gebracht aan het Sint Franciscus Gasthuis. De man, die volgens de politie „vuurwapengevaarlijk” is, was woensdagavond nog voortvluchtig. Volgens de politie gaat het om de 24-jarige Elias A., een man die in voorlopige hechtenis zat omdat hij wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam op 4 en 9 december. Bij A.’s ontsnapping losten zijn bewakers vergeefs twee waarschuwingsschoten. De politie heeft een gebied rondom het ziekenhuis afgezet en kamde dat uit. Over de precieze toedracht van de ontsnapping wil de DJI niets kwijt. De politie wil alleen kwijt dat het veel personeel en materieel heeft ingezet omdat ze „de man erg graag weer wil inrekenen”. (NRC)