Midden-Italië weer getroffen door aardbevingen

Er zijn geen doden gevallen. In Rome was een aardbeving voelbaar. Daar is de metro uit voorzorg afgesloten.

Amatrice.
Amatrice. Foto EPA/Emiliano Grillotti

Midden-Italië is op woensdagochtend opnieuw geraakt door aardbevingen, driemaal in één uur. De naschokken van de bevingen waren nog tot in Rome voelbaar. De Italiaanse premier Paolo Gentiloni heeft tegen de Italiaanse media gezegd dat tot dusver geen doden lijken te zijn gevallen.

De eerste aardbeving met een kracht van 5,3 trof een gebied ten noorden van het stadje Amatrice rond 10.25 uur. Daarna volgden 50 minuten later twee bevingen, waarvan één nog krachtiger. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS is er sprake van verschillende naschokken, waarvan één ten noordwesten van Amatrice. Enkele uren later vond er nog een vierde grote beving plaats. In het bergengebied bij het stadje vonden vorig jaar ook al enkele catastrofale aardbevingen plaats.

De stad kampt momenteel met problemen rond de hevige sneeuwval het gebied. Dat maakt het moeilijk voor de lokale autoriteiten om een goed beeld te krijgen van de situatie ter plekke. Volgens Reuters zit het gebied momenteel zonder stroom vanwege de sneeuw.

Amatrice bevindt zich op een afstand van ongeveer 100 kilometer van de Italiaanse hoofdstad Rome. De metro van Rome is ondertussen uit voorzorg afgesloten, meldt persbureau AP. Ook zijn de scholen en museums gesloten. Ouders zijn gevraagd om hun kinderen op school op te komen halen.

Lees ook: Bevingen in Midden-Italië zijn niet te voorspellen

Het is niet de eerste keer dat er in het bergengebied in het midden van Italië krachtige aardbevingen plaatsvinden. Amatrice werd in augustus vorig jaar opgeschrikt door meerdere aardbevingen, die aan 293 mensen het leven kostten. Een beving bij Perugia in november 2016 was ook tot in Rome te merken.