Mali

Tientallen doden bij aanslag op legerkamp in Gao

Bij een aanslag op een legerkamp in de noordelijke Malinese stad Gao zijn woensdag tientallen doden zijn gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens voorlopige cijfers van het leger gaat het om zeker 25 doden. Persbureau AFP zegt op basis van de VN dat er minstens 37 doden zijn gevallen. De aanslag zou gepleegd zijn met een autobom. In het kamp zijn zowel militairen van het Malinese leger als voormalige Toeareg-rebellen gelegerd. In het vredesakkoord uit 2015 werd geregeld dat ze samen patrouilles uitvoeren. Er zijn in Mali ook Nederlandse militairen aanwezig in het kader van de VN-missie MINUSMA. De meeste van de zo’n driehonderd militairen zijn gelegerd in Gao. Zij houden zich voornamelijk bezig met inlichtingen inwinnen over rebellen en terroristische groeperingen. (NRC)