Recensie

Recensie Muziek

Klassieke cowboy is humoristisch en serieus

Pop

Aaron Lee Tasjan Silver Tears

Hij oogt als de klassieke ‘Rhinestone Cowboy’ in een pak vol glimmende polkadots. Met een Gram Parsons-achtige outsidersblik beweegt Aaron Lee Tasjan zich in de tradities van country en americana, nadat hij bij Drivin’N’Cryin’ en de (latere) New York Dolls zijn papieren als gitarist verdiende. Op Silver Tears brengt hij het luchtige popliedje ‘Till the Town Goes Dark’ tussen de zwaardere thematiek van ‘Ready to Die’ en ‘Refugee Blues’. Tasjan kan bloedserieus klinken in de aan Roy Orbison schatplichtige ballade ‘Memphis Rain’, om in ‘12 Bar Blues’ humoristisch uit de hoek te komen met een aan Dylan en Hootie & the Blowfish refererend parlando over alle bars waar hij wel en niet meer welkom is. Als intelligent en humaan zanger wijst Tasjan de weg naar een beter Amerika.