Politie zoekt ontsnapte gevangene in Rotterdam

Volgens de politie gaat het om de 24-jarige Elias A., die wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam op 4 en 9 december vorig jaar. Hij zou “vuurwapengevaarlijk” zijn.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto ANP/Koen van Weel

In Rotterdam is een gevangene ontsnapt nadat hij onder begeleiding van medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) een bezoek had gebracht aan het Sint Franciscus Gasthuis. De man, die volgens de politie “vuurwapengevaarlijk” is, is nog voortvluchtig.

Volgens de politie gaat het om de 24-jarige Elias A., een man die in voorlopige hechtenis zat omdat hij wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam op 4 en 9 december vorig jaar. Hij heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en aan zijn linkerhand zitten nog handboeien. De verdachte, 1,90 meter lang, draagt een zwarte jas van het merk Nike en heeft een donkere spijkerbroek aan.

Twitter avatar Politie24 Politie24 Rtd Omg #Kleiweg Gevangene ontsnapt: Man, 24 jr, 1.90 gr Noordafrikaans uiterlijk, donkere spijkerbr,, linkerhand in de handboei. Infobel112

Bij A.’s ontsnapping losten zijn bewakers twee waarschuwingsschoten, maar zonder effect. De politie heeft een gebied rondom het ziekenhuis afgezet en kamt dat nu uit. Daarbij zijn een politiehelikopter en honden ingezet. De politie heeft via Burgernet een bericht verstuurd om de hulp van de lokale bevolking in te schakelen.

Over de precieze toedracht van de ontsnapping wil de DJI niets kwijt. De politie wil alleen kwijt dat ze veel personeel en materieel heeft ingezet omdat het “de man erg graag weer wil inrekenen”. Tegen RTV Rijnmond zei de politie dat het niet om een kruimeldief gaat.