Colo (60)

Eerste gorilla die (in 1956) in een dierentuin is geboren, overleden in Columbus Zoo in Ohio

Foto REUTERS

De eerste gorilla die volgens officiële gegevens in een dierentuin werd geboren, is dinsdag overleden in de Amerikaanse staat Ohio. De vrouwtjesaap Colo was een ambassadeur voor haar soort, meldt de Columbus Zoo and Aquarium in een verklaring. „Ze inspireerde mensen meer kennis op te doen over deze bedreigde diersoort.” Colo werd 60 jaar, een ongewoon hoge leeftijd voor westelijke laaglandgorilla’s die in gevangenschap leven. Colo’s geboorte op 22 december 1956 kreeg was groot nieuws in de VS. Colo kreeg in de dierentuin drie baby-aapjes van het mannetje Bongo. Daaruit kwamen tot nu toe zestien kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en drie achterachterkleinkinderen voort. (NRC)