Atletiek

Dafne Schippers loopt geen indoorwedstrijden

Dafne Schippers loopt deze winter geen indoorwedstrijden. De Utrechtse topatlete kiest voor extra trainingsarbeid om zich optimaal voor te bereiden op het zomerseizoen in de buitenlucht. Dat meldt de wereldkampioene op de 200 meter en de winnares van olympisch zilver op die afstand dinsdag op haar website. Het betekent dat Schippers in maart niet afreist naar de EK indoor in Belgrado om haar Europese titel op de 60 meter te verdedigen. „Na een lang en intensief seizoen in 2016 hebben we met het team besloten om dit jaar wat meer nadruk te leggen op trainingsarbeid, zodat ik mij optimaal kan voorbereiden op het outdoorseizoen. Helaas voor de trouwe fans zal ik dus niet verschijnen aan de start van de indoorwedstrijden”, aldus de topsprintster. Schippers was de afgelopen twee jaar wel actief op de indoorbaan. Ze won vorig jaar zilver op 60 meter bij de WK in het Amerikaanse Portland. Ook evenaarde ze bij wedstrijden in Berlijn met een tijd van 7,00 seconden het aloude Nederlandse record van Nelli Cooman. De winter daarvoor was er het goud op de kortste sprintafstand bij de EK in Praag. (ANP)