Recensie

Recensie Strips

Pas op! In de huid kruipen van Darth Vader is verslavend

Het mooie aan Star Wars-games is dat makers kunnen putten uit een immens reservoir helden en schurken om tegen elkaar te laten vechten. Ze hoeven niet eens uit dezelfde film of tijdperken te komen. Hoe vet is het voor fans om de alleen in strips voorkomende boosaardige academicus Doctor Aphra tegen de hoofdrolspeelster uit Rogue One, Jyn Erso, te laten strijden? Best vet, hoewel Star Wars Force Arena wel een beetje de franchise uitmelkt met weer een kloon van Star Wars: Galaxy of Heroes. Je verzamelt kaarten en wordt verleid tot het doen van in-app-aankopen. De speelwijze van deze multiplayer online battle arena-game heeft veel weg van Clash Royale: je moet wapentorens en een schildgenerator (je kasteel) verdedigen met karakters die je op het veld schuift. Jouw hoofdpersonage – bijvoorbeeld Luke Skywalker of Darth Vader – is vrij om rond te lopen en te vechten op het isometrische scherm. Verslavend en tegelijkertijd aanstootgevend, deze oude wijn in nieuwe zakken.