Overnamestrijd

John de Mol neemt een belang van 18,4 procent in TMG

John de Mol bezit 18,4 procent van de aandelen Telegraaf Media Groep (TMG). Dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten. Daarmee mengt de mediamagnaat zich in de strijd om het Telegraaf-concern. Het Belgische Mediahuis en TMG-grootaandeelhouder VP Exploitatie zeiden eerder een bod van 243 miljoen euro te willen uitbrengen op het concern en zeggen inmiddels een toezegging voor 55 procent van de aandelen binnen te hebben. Een woordvoerder van De Mol wil geen commentaar geven op het belang dat is genomen. Ook Delta Lloyd blijkt nu 11,2 procent van TMG te hebben, een aantal jaren terug was dat 7,1 procent. Investeringsvehikel Dasym heeft geen aandelen TMG meer. Dat zou er op kunnen duiden dat De Mol en Delta Lloyd de aandelen van Dasym hebben overgenomen. (NRC)