Limburg voor de Belgen

Wat als Nederland in oorlog raakt met België? Het YouTube-kanaal Binkov’s Battlegrounds koos na tien andere denkbeeldige oorlogen het misschien wel onwaarschijnlijkste conflict ter wereld. Binkov, met Russisch accent, neemt de militaire strijd bloedserieus en verwacht dat Zuid-Limburg, dat maar een smalle levenslijn heeft met de rest van het land, snel afgesneden zal worden van de rest. Ook voor Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren heeft hij weinig hoop. Maastricht zal een Nederlandse enclave blijven, omdat steden met smalle straatjes nu eenmaal relatief makkelijk te verdedigen zijn. Na ruim een jaar wordt duidelijk wie er op basis van o.a. materieel en geografische omstandigheden als winnaar uit de strijd komt. Onder de voorwaarde dat alle wapentuig niet nét aan de vijand is uitgeleend.