Journalistieke prijs

NRC-sportredacteur Fabian van der Poll talent van het jaar

NRC-redacteur Fabian van der Poll (26) is maandag uitgeroepen tot Sportjournalistiek talent van het Jaar 2016. Hij wordt door de jury van de Nederlandse Sport Pers geprezen om zijn stijl, originaliteit en integere manier van schrijven. Hij maakte eind vorig jaar onder meer een verhaal over HFC Haarlem, waar een materiaalman meerdere jeugdspelers had misbruikt. De jury spreekt van een „beklemmend en onthutsend” artikel en „een toonbeeld van volwassen onderzoeksjournalistiek”. AD-journalist Thijs Zonneveld, die een boek schreef over het dopingverleden van ex-wielrenner Thomas Dekker, werd Sportjournalist van het Jaar. De Sportfoto van het Jaar 2016, een beeld van PSV-doelman Jeroen Zoet, is gemaakt door Eric Verhoeven. Schaatser Sven Kramer werd Sportpersoonlijkheid van het Jaar. (NRC)