Gezocht: voldoende volgers op Instagram

Vacature Heb jij perfecte kennis van alle 23 Instagram-filters en wilde je de zomer altijd al doorbrengen op een cruiseschip? Dat kan.

Illustratie Tomas Schats

Rederij Royal Caribbean International heeft een vacature uitgezet met een op zijn zachtst gezegd aanlokkelijke baan. Het cruisebedrijf neemt je drie weken mee op verschillende cruises, als jij in ruil daarvoor driemaal per dag een Instagram-plaatje schiet en deelt met jouw minimaal 300 volgers. „Een mogelijkheid waar ik alleen van kan dromen”, schrijft een deelnemer. Moet je alleen nog wél even door de selectie komen.

Wat houdt de vacature precies in?

Als je wordt aangenomen ga je drie keer één week op een cruisevakantie, waarbij je vertrekt vanuit Peking, New York en Barcelona. Natuurlijk krijg je een kamer, maaltijden en non-alcoholische dranken, maar daarnaast ook een budget van 50 pond (57 euro) per dag. Als je de drie cruisevakanties Instagram-waardig afsluit, krijg je na afloopt nog eens een cheque van 3.000 pond (3.415 euro). Verder raadt de cruise-organisatie aan slippers, sandalen en een zonnebril mee te nemen.

Wat moet je doen aan boord?

Royal Caribbean International verwacht dat je per dag drie foto’s op Instagram plaatst: een uitzicht, een bijzondere ervaring en een foto van een persoon met een bijzonder verhaal. Daarnaast moet je drie keer op excursie tijdens tussenstops en wordt van je verlangd dat je gedurende de trip volgers oproept suggesties te doen voor jouw ideale dagbesteding. Deze ervaring vang je vervolgens in een video.

Solliciteren

Lijkt het je wat? Solliciteren kan nog de hele maand en is vrij eenvoudig: gewoon een zelfgemaakte foto of video plaatsen op Instagram met de hashtag #extraordinaryexplorer en tag @royalcaribbeanUK erbij. Je hebt daarvoor vier kansen, dan moet de perfecte foto of video er toch echt tussen zitten.

Lees ook: Hoe doen ze dat: Instagram-waardig leven?

Selectie

Deze week waren er al honderden foto’s ingestuurd vanaf voornamelijk exotische vakantiebestemmingen. Een forse kluif voor de jury, die de inzendingen zal gaan beoordelen op verschillende punten: het aantal volgers op Instagram, de kunst een goede foto te maken, volgers te inspireren en ervaringen te delen, en de mate waarin je een verhaal kunt vertellen op je Instagram-account. De sollicitant met het hoogste cijfer, krijgt de baan.

Wat houdt je nog tegen?

Nou, er zijn wel een aantal voorwaarden: je moet minimaal 300 volgers hebben op Instagram, ‘uitmuntende’ kennis hebben van kleurenfilters, minimaal 21 jaar oud zijn, én burger van het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Jammer, vinden veel mensen. „Do you think that little detail would stop me? Haha! No way”, schrijft een Franse deelnemer. Royal Caribbean raadt zelf aan de site vooral in de gaten te blijven houden: misschien zullen toekomstige vakantiebaantjes wel open staan voor iedereen.