Recensie

Recensie Muziek

De perfecte voorbereiding op een broeierig avondje stappen

Geometry Dash World doet denken aan hete nachten dansen op elektronische muziek. In een drukke Berlijnse loods of de Maassilo aan de Rotterdamse Maashaven, waar het zweet van het plafond druipt. De opzwepende muziek laat je hart bonken in je keel en geeft je die opgefokte metaalachtige smaak achter in je mond. Dat is veel lof voor een game die min of meer een EDM-versie is van Flappy Bird.

Maar de psychedelische graphics, verraderlijk eenvoudige blokjes en lijnen die met de beat van kleur veranderen, maken van Geometry Dash World een feestje voor de zintuigen. Je bestuurt een horizontaal naar rechts glijdend blokje door te tikken op het scherm. Hiermee springt het over obstakels heen. Elke misstap dwingt je om een level opnieuw te beginnen. De mogelijkheden om je blokje te customizen zijn uitgebreid. Je kunt ook zelf levels bouwen of door andere spelers gemaakte werelden overwinnen. Geometry Dash World is gratis met advertenties, maar die zijn gelukkig niet overheersend. Dit spel is een heerlijke voorbereiding op een lang en broeierig avondje stappen.