Recensie

Recensie Media

Bij de inauguratie van Trump zien we posters van diverse vrouwen

Toen Obama 8 jaar geleden president werd, maakte de kunstenaar Shepard Fairey de beroemde poster ‘Hope’, waarop Obama in rood/zwart/blauw staat afgebeeld als illustratie. Zo’n zelfde soort poster met Trump zou natuurlijk bespottelijk zijn.

Dus heeft een collectief van kunstenaars, onder de naam Amplifier Foundation, een ander soort poster bedacht: ‘We The People’, met daarop afbeeldingen van vrouwen die de diversiteit van Amerika laten zien. Zoals bijvoorbeeld een vrouw met een hoofddoek om. Via crowdfundingsite Kickstarter haalden ze alvast een miljoen dollar op om de posters te laten afdrukken. Nu zijn posters verboden tijdens de inauguratie, dus hebben ze een handige list bedacht: ze plaatsen de poster paginagroot als advertentie in de krant Washington Post, zodat mensen de krant kunnen kopen en meenemen op straat of achter het raam kunnen hangen. Dat is blijkbaar wel toegestaan. Ook kun je een heel actiepakket kopen met stickers. Ze zijn ook van plan de illustraties op bussen, billboards en andere plekken in Washington DC te verspreiden, zodat de hele stad vol hangt met de illustraties. Voor iedereen die niet in Washington woont: voor zo’n vijf dollar sturen ze een ansichtkaart met je naam erop naar het Witte Huis. Kun je toch een beetje meedoen.