Beeldbuizen

Consumentenbond en claimclub dagen Philips

Philips zou in het verleden verboden prijsafspraken hebben gemaakt.
Philips zou in het verleden verboden prijsafspraken hebben gemaakt. Foto Sander Koning/ANP

ConsumentenClaim en de Consumentenbond dagen Philips en andere elektronicafabrikanten voor de rechter omdat zij in het verleden verboden afspraken hebben gemaakt over de prijzen van beeldbuizen. Dat hebben de twee organisaties dinsdag bekendgemaakt. Volgens de organisaties hebben de elektronicabedrijven met hun kartel consumenten benadeeld. Die betaalden jarenlang te veel voor televisies en computerschermen. De Europese Commissie legde daarvoor eerder al een fikse boete op. „We vragen de rechter een zitting te houden waarbij alle bij het kartel betrokken partijen moeten verschijnen”, aldus directeur Bart Combée van de Consumentenbond. „Zo willen we met de rechter afspraken over de vervolgaanpak maken. Dit is bijvoorbeeld nodig omdat de karteldeelnemers uit verschillende landen afkomstig zijn.” (ANP)