ThuiskokTaartje van avocado

We beginnen deze week met een gezond taartje, met een vulling van avocado. Ik ben er nog niet helemaal uit of de auteurs van Cookart: de kunst van het eten nou een hele gezonde visie hebben op voeding of niet. Aan de ene kant gebruiken ze hippe gezonde ingrediënten zoals amandelmeel of maken ze donuts van wortels. Tegelijkertijd bevatten veel van de koekjes en snoepjes, ook onderstaand recept, veel suiker.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Start met het maken van de bodem. Vet vijf kleine bakvormpjes in met (kokos)olie. Voor de zekerheid kun je nog op maat geknipt bakpapier onderin de vorm leggen. Doe het amandelmeel, het kokos, de cacao en het zout in een kom. Klop in een kleine kom het ei en de poedersuiker licht op. Mix het vervolgens door de droge ingrediënten. Verdeel het deeg over de vormpjes en maak er een egale laag van. Vergeet de zijkanten niet. Bak de bodems in 10-12 minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen. Doe de kokosmelk, de vanille, de poedersuiker en het zout bij elkaar in een kom. Doe in een andere kom de avocado’s, limoensap. Rasp en pureer dit tot een glad geheel. Voeg het kokosmelkmengsel toe en mix dit glad. Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat 1-2 uur afkoelen in de koelkast. Besprenkel de taartjes met kokos en eventueel met nootjes.