Premier League

Everton geeft City pak slaag, Liverpool gelijk tegen United

Voor voetbalstad Liverpool leek zondag een droomscenario in de maak. Nadat Everton ’s middags Manchester City had vernederd, leek Liverpool ’s avonds die andere miljoenenclub uit Manchester te verslaan. Maar Zlatan Ibrahimovic redde in de slotfase een punt voor United.

Everton bracht Manchester City een pijnlijke nederlaag toe. Romelu Lukaku opende in de 34ste minuut de score voor de ploeg van trainer Ronald Koeman. Kort na de rust verdubbelde een andere Belg, Kevin Mirallas, de voorsprong. In de slotfase nam Tom Davies met een stiftje de derde treffer voor zijn rekening en bepaalde Ademola Lookman de eindstand op 4-0. Koeman ging na het derde doelpunt uit zijn dak. „Een uitstekende teamprestatie”, zei hij. „We hebben ze in de tweede helft afgestraft. Een perfecte middag.”

De topper tussen Manchester United en Liverpool eindigde in 1-1, waardoor Liverpool de achterstand op koploper Chelsea (3-0 zege op Leicester City) zag oplopen tot zeven punten en de tweede plaats nu moet delen met Tottenham Hotspur (4-0 tegen West Bromwich Albion). De ‘Reds’ kwamen in de 27ste minuut op voorsprong door een benutte strafschop van James Milner. Maar de gelijkmaker kwam zes minuten voor tijd op naam van Ibrahimovic, die met het hoofd scoorde. (ANP)