CDUSteinbach verlaat fractie wegens kritiek op bondskanselier Merkel

Met een felle aanval op bondskanselier Merkel heeft het conservatieve Bondsdaglid Erika Steinbach Merkels partij, de CDU, verlaten. De AfD heeft Steinbach, die in de Bondsdag blijft zitten, al uitgenodigd toe te treden maar ze zegt dat niet van plan te zijn. Wel hoopt ze dat de AfD, die van kritiek op Merkel haar hoofdthema heeft gemaakt, in september in de Bondsdag komt. Steinbach heeft zich eerder scherp afgezet tegen Merkels beleid. Op Twitter verweet ze de bondskanselier vorig jaar van Duitsland een dictatuur gemaakt te hebben. Het leidde tot veel ergernis in haar partij. Het gaat haar om de vluchtelingenpolitiek, het besluit dat alle kerncentrales dicht moeten en het beleid in de eurocrisis. Voor Merkel is het vertrek van Steinbach vervelend, maar dat was haar kritiek van binnenuit ook. (NRC)