Australian Open

Bertens snel uitgeschakeld na ‘belabberde’ uitvoering

Kiki Bertens is in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De 25-jarige tennisster verloor maandag in twee sets van de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 7-5 en 7-6.

De als negentiende geplaatste Wateringse had zeker kansen tegen de sterk spelende Lepchenko, maar kwam op belangrijke momenten te kort. De Amerikaanse nummer 88 van de wereld gaf Bertens vooral een lesje in effectiviteit. Van de zeven breakkansen benutte Lepchenko er vier. Bertens kreeg maar liefst vijftien mogelijkheden om de service te breken van haar opponente, maar wist daar slechts driemaal raad mee.

„Op de belangrijke punten is het goede tennis niet daar”, reageerde Bertens na afloop. „Met twee tot drie goede punten per game kom je er niet. De uitvoering is dan belabberd, terwijl zij juist aanvallend speelde. Als je mijn gezicht ziet, zit ik er weer heel erg mee.”

Vorig jaar strandde Bertens ook in de eerste ronde van het grandslamtoernooi in Melbourne. Met de uitschakeling van de Nederlandse is er in het enkelspel nog één landgenoot over. Robin Haase komt dinsdag in actie tegen de als 24e geplaatste Duitser Alexander Zverev. Ook de als vierde geplaatste Simona Halep overleefde de eerste ronde niet. De Roemeense verloor van de Amerikaanse Shelby Rogers: 6-3 en 6-1. (ANP)