VonnTerug op de piste

De rentree van Lindsey Vonn ging niet onopgemerkt voorbij. Niet tijdens haar races, niet bij het feliciteren van haar landgenote Jacqueline Wiles met brons en niet bij het uitlaten van haar hond Lucy.
De rentree van Lindsey Vonn ging niet onopgemerkt voorbij. Niet tijdens haar races, niet bij het feliciteren van haar landgenote Jacqueline Wiles met brons en niet bij het uitlaten van haar hond Lucy. Foto’s AFP, Reuters, AP

Na een afwezigheid van liefst 322 dagen door blessures maakte Lindsey Vonn zondag haar rentree op de skipiste. De Amerikaanse superster op de afdaling was nog lang niet in topvorm bij de wereldbekerwedstrijd in het Zwitserse Altenmarkt-Zauchensee. Ze werd dertiende. Niet zo vreemd, gelet op waar ze vandaan komt. De viervoudig winnares van de algemene wereldbeker – met een recordaantal van 76 zeges – liep in februari 2016 een knieblessure op en brak in het najaar bij een training een arm. Daarbij raakten haar zenuwen beschadigd, waardoor ze zondag nog moeite had met de coördinatie van haar skistokken. „Alles overwegend is dit wat ik zou verwachten”, zei Vonn over haar dertiende plaats, 1,54 seconde achter de Oostenrijkse winnares Christine Scheyer. „Voor mijn gevoel skiede ik vrij goed, alleen nog niet op de grens.” (AP, ANP)