LSD onder werktijd

Tijdschrift Rolling Stone gaf in 2015 een nieuwe definitie aan het woord zakentrip. Want, zo schreef het blad, een groeiend aantal jonge professionals in de Amerikaanse Silicon Valley-regio raakt verknocht aan de psychedelische drug LSD. Nou is LSD-gebruik in Californië door twintigers niet bepaald een nieuw fenomeen, maar Rolling Stone beweerde dat steeds meer mensen de drug onder werktijd gebruiken. Nuttig voor de creativiteit. Volgens de gebruikers, althans. Maar werkt het echt? Die vraag staat centraal in een longread op de website van het Amerikaans tijdschrift GQ. Auteur Josh Dean probeert een antwoord op de vraag te formuleren door zelf een kleine dosis in te nemen. De LSD-hype is onderdeel van een grotere trend, noteert hij. Die trend heet biohacking. Met behulp van biologie, technologie en allerhande middelen proberen biohackers de aandachtsspanne en gezondheid van gebruikers te bevorderen. De LSD-slikkende auteur zelf? „Ik zou je graag vertellen dat ik na de inname de beste en creatiefste proza uit mijn leven heb geschreven”, noteert hij. “Maar ik ben bang dat dat niet waar is.” Lees het hele artikel via nrch.nl/5kaf.