‘De Parels van de Jordaan’ gaan het land door

Willeke Alberti en Roxeanne Hazes op Noorderslag

Verrassend genoeg werd het project ‘Parels van de Jordaan’, een eerbetoon aan de Amsterdamse volksliederen, juist in Groningen tijdens Noordeslag gepresenteerd. Parels van de Jordaan is de naam van een heruitgave van dertien albums van bekende Jordanezen als Willy Alberti, Zwarte Riek en Tante Leen, door platenmaatschappij Top Notch. Begeleid door het in rood-wit-zwart kostuum gestoken Zwanenkoor, zongen onder anderen Wende Snijders, Thijs Boontjes en Roxeanne Hazes hier een aantal bekende inhaak-successen. Wende Snijders haalde ferme uit in ‘Aan De Amsterdamse Grachten’, en de medley van Willeke Alberti, dochter van Willy, die met euforie door het publiek werd onthaald. ‘Parels’ gaat op tournee.