In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Beeld uit de achtste etappe van de Dakar Rally. De race is dit jaar extra zwaar door de slechte weersomstandigheden. De etappe van woensdag kon niet doorgaan door een door regen veroorzaakte aardverschuiving in Argentinië.
REUTERS/Ricardo Moraes
Anders Breivik brengt bij binnenkomst in de rechtzaal de Hitler-groet. Deze week diende het hoger beroep van de Noorse overheid nadat een rechter Breivik vorig jaar gelijk gaf dat de omstandigheden van zijn gevangenschap in strijd zouden zijn met de mensenrechten.
Lise Aaserud / NTB Scanpix via AP
Een hond zwemt rondjes in het ondergelopen midgetgolfpark Playland in Guerneville, Californië. Door storm en landurige regenval kwam er deze week een eind aan een lange periode van droogte in staat.
Kent Porter / The Press Democrat via AP
De herovering van Mosul in Noord-Irak op IS, is deze week een belangrijk stuk dichterbij gekomen met de verovering van enkele wijken in het oostelijke deel van de stad. Daardoor staan de Iraakse troepen nu aan de oevers van de rivier de Tigris, die de stad in tweeën deelt. In het westelijke deel is IS echter nog heer en meester.
Reuters / Alaa Al-Marjani
Medewerkers leggen een mobiele dijk aan bij de Paesplas bij Gennep. Na het aanbrengen van de dijk, tussen de Maas en de Paesplas, kan worden gestart met het pompen om het waterpeil in de plas omhoog te brengen. Nadat donderdag 29 december een binnenvaartschip op een stuw botste ter hoogte van het Brabantse Grave is het waterpeil van de Maas meters lager dan gewoon.
ANP / Piroschka van de Wouw
President Obama omhelst zijn vrouw Michelle na zijn afscheidsspeech dinsdagavond zijn in zijn thuisstad Chicago.
Reuters / Jonathan Ernst
Onderzoekers met pandajongen in Ya'an, China.
China Daily via Reuters
Uit schoorstenen komen grote wolken stoom bij een temperatuur van min 17 graden in Rusland. Op de voorgrond een standbeeld van de eerste mens in de ruimte: Joeri Gagarin.
Reuters / Maxim Shemetov
Migranten die verblijven in een verlaten loods in Belgrado ontvangen voedselhulp.
Reuters / Marko Djurica
Aanstaand president Donald Trump verscheen woensdag voor de pers. Tijdens een rumoerige persconferentie in New York – zijn eerste sinds juli, reageerde hij op de publicatie van beschuldigingen dat hij in de campagne nauw contact met Rusland heeft gehad.
Reuters / Lucas Jackson
Nederland gaat hulp bieden aan vluchtelingen die vastzitten in kampen in Griekenland, waar momenteel een koudegolf heerst. De condities zijn zwaar voor de vluchtelingen in Griekenland. Dat er vluchtelingen onder deze omstandigheden in tenten worden ondergebracht acht de Europese Commissie "onhoudbaar."
AP / Muhammed Muheisen
De familie van Musaap Yaser Hasem (17), die begin december omkwam door een mortieraanval van IS, kon hem woensdag herbegraven op de begraafplaats van Mosul. Eerder hadden ze hem uit veiligheidsoverwegingen in de eigen wijk ter aarde besteld.
AP / Khalid Mohammed
Judeley Hans Debel balanceert op een been terwijl hij een bad neemt. Op 2-jarige leeftijd verloor hij zijn rechterbeen nadat hij door een aardbeving klem kwam te zitten onder het puin.
AP / Dieu Nalio Chery
Portret van een sneeuwuil in de dierentuin van Hannover.
AFP / DPA / Julian Stratenschulte
Een verzorger van de dierentuin van Hannover probeert een nijlpaard op te meten.
AFP / DPA / Julian Stratenschulte
Door de strenge vorst in Tsjechië heeft deze ijsklimmer een extra trainingsfaciliteit met deze opgespoten ijsmuur.
AP / Petr David Josek
Een pauw in het Jurong vogelpark in Singapore.
AFP / Roslan Rahman
Een Sri Lankaanse boeddhist brandt wierook tijdens het Poyafestival ter ere van de volle maan in de Kelaniya Tempel.
AFP / Ishara S. Kodikara
Bewoners van een sloppenwijk in Navotas bij Manila in de Filippijnen zoeken naar eigendommen nadat een brand de wijk in as heeft gelegd.
Reuters / Erik De Castro