Wachten op juiste moment

Ik heb goud hoog op mijn lijstje staan als beleggingsverrassing voor dit jaar, maar het is vooralsnog lastig te timen. Ik verwacht dat er ergens dit jaar een instapmoment komt. Bijvoorbeeld bij plotseling toenemende geopolitieke onrust, dalende rentes (voor inflatie gecorrigeerd) of een verrassend zwakkere Amerikaanse dollar. Eén (of een combinatie) van deze zaken zal de goudprijs doen oplopen. Het is momenteel echter riskant om hier nu al op in te zetten, omdat het neerwaartse risico hoog is. Zo sluit ik allerminst uit dat de rente eerst nog heel hard omhoog gaat, gepaard met juist een zeer sterke dollar. De prijs van goud zou hierdoor eerst nog hard onderuit kunnen gaan alvorens de beleggingskans zich aandient. Een en ander hangt zeer af van het nog te concretiseren Amerikaanse regeringsbeleid. Wellicht flauw om dit in te brengen, maar helaas niet minder onontkoombaar. Kortom, ja, érgens dit jaar is er een goudgerande kans, maar timing is everything.

Heeft u ook een vraag voor het financiële panel? Mail naar beleggen@nrc.nl