Verzekeraar

Staat haalt 450 miljoen op bij verkoop pluk ASR

De Nederlandse staat heeft met de verkoop van een deel van de aandelen van de genationaliseerde verzekeraar ASR 451,86 miljoen euro opgehaald. Dat maakte NLFI, de stichting die namens de staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, vrijdag bekend. Er werden 20,4 miljoen aandelen ASR verkocht voor 22,15 euro per stuk. Door de verkoop zakte het belang van de overheid in de verzekeraar van 63,7 naar 50,1 procent. De transactie zal naar verwachting op 17 januari plaatsvinden. ASR – verkoper van levens- en schadeverzekeringen – liet weten drie miljoen van de eigen aandelen in te kopen. Donderdag werd de verkoop aangekondigd. De Nederlandse overheid bracht ASR, genationaliseerd als onderdeel van Fortis, op 10 juni naar de beurs. ASR is de oude verzekeringspoot van Fortis Nederland. Die werden in 2008 genationaliseerd, vanwege de ondergang van Fortis. (NRC)