Staat haalt 450 miljoen op bij verkoop pluk ASR

Er werden 20,4 miljoen aandelen van de genationaliseerde verzekeraar ASR verkocht voor 22,15 euro per stuk.

Het hoofdkantoor van verzekeraar ASR.
Het hoofdkantoor van verzekeraar ASR. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Nederlandse staat heeft met de verkoop van een deel van de aandelen van de genationaliseerde verzekeraar ASR 451,86 miljoen euro opgehaald. Dat maakte NLFI, de stichting die namens de staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, vrijdag bekend.

Er werden 20,4 miljoen aandelen ASR verkocht voor 22,15 euro per stuk. Door de verkoop zakte het belang van de overheid in de verzekeraar van 63,7 naar 50,1 procent. De transactie zal naar verwachting 17 januari plaatsvinden.

Fortis

ASR – verkoper van levens- en schadeverzekeringen – liet weten drie miljoen van de eigen aandelen in te kopen. Donderdag werd de verkoop aangekondigd. De Nederlandse overheid bracht ASR, genationaliseerd als onderdeel van Fortis, 10 juni naar de beurs.

ASR is de oude verzekeringspoot van Fortis Nederland. Die werden in 2008 genationaliseerd, vanwege de ondergang van Fortis.