Opinie

Moos

Lezers zijn de auteurs van deze rubriek. Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote gevat in maximaal 120 woorden. U kunt hier zelf een Ikje inzenden.

Onze hond Moos kan geen klokkijken, maar hij weet wel precies wanneer hij wil eten: altijd. Tussen 07.00 uur in de ochtend en 23.00 uur in de avond loopt hij hongerig door het huis te struinen, gealarmeerd door het zacht geritsel van een chipszak, het nagenoeg geruisloos openen van de koelkastdeur, de geur van vlees, het zicht op kaas. Zelfs een van de snijplank gevallen sperzieboon brengt hem in hoogste staat van paraatheid.

Als hij op bezoek gaat bij zijn zusje Mees, die haar tijd veelal slapend in de krantenbak van opa doorbrengt, sprint Moos eerst via de gang, de woonkamer en de keuken naar de bijkeuken om daar de meestal nog halfvolle bak van Mees leeg te schrokken.

Pas daarna meldt Moos zich bij het gezelschap – waar zijn oog valt op de koekjes bij de koffie.

Dick te Boekhorst