Innovatie

Veertienjarige ontwerpt drone geschikt voor de opsporing en vernietiging van landmijnen

Hij is pas veertien jaar, maar tekende donderdag een overeenkomst van bijna 7 ton in euro’s met de Indiase deelstaat Gujarat. Die wil een drone die hij ontwikkelde voor de opsporing van landmijnen gaan produceren. Harshwardhan Zala, die eerder met geld van een innovatieprijs naar het hoofdkwartier van Google reisde, is inmiddels CEO van zijn eigen bedrijf Aerobotics7. Zala ontwierp zijn drone het afgelopen jaar. Het toestel vliegt een halve meter boven de grond, detecteert mijnen en kan die met een explosief tot ontploffing brengen. Zala zei tegen de Times of India dat hij nog veel meer plannen heeft. Hij gaat nu op zoek naar investeerders. Uiteindelijk wil hij een bedrijf hebben dat groter is dan Apple of Google. (NRC)