tennis

Krajicek als enige Nederlander ronde verder in Australië

Van de Nederlandse deelnemers heeft alleen Michaëlla Krajicek zich donderdag verzekerd van een plek in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor de Australian Open. De andere vijf gingen al in de eerste ronde in Melbourne onderuit. De 28-jarige Krajicek overklaste in de eerste ronde landgenote Quirine Lemoine in minder dan een uur: 6-2 en 6-0. Lemoine had weinig in te brengen tegen Krajicek, die in 2006 haar beste Australian Open in het enkelspel speelde. Ze bereikte toen de derde ronde. In 2015 stond ze in de halve finales van het dubbelspel. In de volgende voorronde treft Krajicek de Russin Natalia Vichliantseva, die de Slowaakse Daniela Hantuchova versloeg (6-1 en 6-3).

Cindy Burger, Lesley Kerkhove, Richel Hogenkamp en Aranxta Rus verloren hun eerste partij in de kwalificaties. (ANP)