Succesfactor

RTL schrapt programma per direct na onthullingen Rambam

RTL heeft het tv-programma De Succesfactor (RTL7) per direct geschrapt. Aanleiding is een uitzending van VARA-onderzoeksprogramma Rambam die donderdagavond werd uitgezonden. Rambam liet zien dat bedrijven tegen betaling van 12.750 euro een ondernemingsprijs in de wacht slepen. Dat levert zendtijd op. Bedrijven die de prijs hebben gewonnen verklaren tegen Rambam na betaling „gegarandeerd branchewinnaar” te zijn geworden. Daarnaast heeft Rambam een fictief uitzendbureau opgericht waarmee ze de ondernemersprijs wonnen. Winnaars van De Succesfactor werden genoemd in een advertentie in het AD. Het programma werd betaald door Het Nationale Business Succes Award Instituut. In een reactie noemt RTL de onthulling een „zeer ernstige zaak”. (NRC)

    • Reinier Kist