skiën

Lindsey Vonn terug op de piste na lange revalidatieperiode

Skiester Lindsey Vonn keert zaterdag terug op de wedstrijdpiste. De Amerikaanse wil aan de start verschijnen voor de afdaling in het Oostenrijkse Altenmarkt-Zauchensee, meetellend voor de wereldbeker. Vonn is hersteld van een breuk in een arm die ze opliep bij een val tijdens een training in Copper Mountain, in de deelstaat Colorado. „Het is met geen pen te beschrijven hoe blij ik ben dat ik kan terugkeren”, zei Vonn woensdag voor de camera van Eurosport. „Het waren drie zware maanden, met wel driehonderd uur revalideren. Ik heb veel races gemist maar hopelijk kan ik dit seizoen nog strijden om de prijzen.”

De Amerikaanse wil graag schitteren op het WK dat volgende maand in het Zwitserse wintersportoord Sankt Moritz wordt gehouden. (ANP, Reuters)