Politieonderzoek

Wapenvondst in Brunssum op terrein van ‘tuingraf’

De politie heeft woensdag vuurwapens en munitie gevonden op een terrein van een houtbedrijf in Brunssum. Politie en defensiemedewerkers vonden het wapentuig in het verlengde van een onderzoek naar onder meer autodiefstallen, inbraken en ramkraken. Hiervoor werden dinsdag veertien mensen aangehouden. De eigenaar van het terrein waar de wapens zijn gevonden, is nog niet gehoord maar wel verdachte, aldus de politie donderdag. Het gaat om de man die vorig jaar in de publiciteit kwam omdat hij zijn overleden vrouw in eigen tuin had begraven. Brunssum eiste dat de man zijn vrouw elders zou herbegraven, maar na een rechtszaak kreeg de man alsnog toestemming voor het tuingraf. De advocaat van de man bevestigt de verdenking, maar wil verder niets kwijt. Volgens hem is zijn cliënt ernstig ziek. (ANP)