Onderzoek

‘Faillissementen nemen wereldwijd toe in 2017’

Het aantal faillissementen zal in 2017 wereldwijd voor het eerst in zeven jaar weer toenemen. Europa, maar ook Nederland zijn hierop een uitzondering. Dat voorspelt de onderzoeksafdeling van kredietverzekeraar Euler Hermes in een donderdag verschenen rapport.

Hoewel er dit jaar nog wel een verdere daling wordt verwacht van het aantal faillissementen, zal die volgens het bedrijf minder sterk zijn dan in 2016. Volgend jaar voorziet de kredietverzekeraar echter weer een toename, omdat dan naar verwachting de gevolgen van de Brexit zichtbaar worden. Euler Hermes merkt ook op dat vooral in West-Europa veel grote bedrijven kwetsbaar blijken. Afgelopen jaar nam het aantal failliete ondernemingen met een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro flink toe. Die stijging zal dit jaar doorzetten. (ANP)