Luchthaven

Recordaantal passagiers voor Heathrow: 76 miljoen

De Londense luchthaven Heathrow heeft vorig jaar een recordaantal van 76 miljoen passagiers verwelkomd, een toename met 1 procent ten opzichte van 2015. Het vrachtvolume nam met 3 procent toe tot 1,5 miljoen ton, meldde het luchthavenbedrijf woensdag. De groei kwam volgens Heathrow vooral voor rekening van grotere, zuinigere en stillere vliegtuigen. Het aantal vliegbewegingen op de drukste luchthaven van Europa nam met 0,2 procent toe tot ruim 473.000. Veel meer groei is momenteel niet mogelijk op Heathrow. Daarom is afgelopen jaar na lang wikken en wegen besloten dat de luchthaven er een derde start- en landingsbaan bij krijgt. Schiphol heeft, ter vergelijking, in 2016 een recordaantal van 63,6 miljoen passagiers verwerkt, een stijging van ruim 9 procent ten opzichte van 2015. (ANP)