Expositie

A’dam vanuit ander perspectief

Foto Simon Haringa

Nog twee weken te zien in de Amstelkerk: de tentoonstelling AMSTERDAM MOBIEL, met ruim tachtig foto’s die de stad vanuit een vaak ongebruikelijk perspectief laten zien. Documentairemaker Simon Haringa maakt tijdens zijn dagelijkse activiteiten ‘aantekeningen’, ofwel snapshots met zijn mobiele telefoon; door kadrering en stilering ontstaan er vereenvoudigde vormen, die de foto’s soms een surrealistisch karakter geven. De vervreemding wordt nog versterkt door het cameraatje, dat door zijn beperking onvoorspelbaar is. De foto’s, gemaakt tussen 2011 en 2016, vertellen het verhaal van „een observerende passant, die rust en evenwicht zoekt in een drukke omgeving.” T/m 30 januari, Amstelkerk, Amstelveld 10. www.stadsherstel.nl

    • Saskia van Loenen