detailhandel

Primark ziet verkopen in Nederland dalen

De Britse kledingketen Primark heeft de verkopen in zijn Nederlandse filialen die langer dan een jaar open zijn, in het laatste kwartaal van 2016 zien dalen. Dat maakte moederbedrijf Associated British Foods (ABF) donderdag bekend. Volgens ABF heeft de daling te maken met de sterke groei die de kledingketen in ons land doormaakt. Nieuwe vestigingen trokken klanten weg bij bestaande winkels. Het bedrijf zei wel tevreden te zijn over de vergelijkbare verkopen van Primark in het Verenigd Koninkrijk. Cijfers per land werden evenwel niet vermeld. De totale omzet bij Primark lag in de zestien weken tot 7 januari 22 procent hoger dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat is deels te danken aan de waardedaling van het Britse pond sinds het Brexitreferendum eind juni. Zonder dat effect zou de omzetgroei zijn uitgekomen op 11 procent. (ANP)