Benieuwd hoe vaak je naam voorkomt? Zoek het hier op

Heb jij een originele naam? Zoek op via onze zoekmachine hoeveel naamgenoten jij er vorig jaar hebt bijgekregen.

Foto Valerie Kuypers / ANP

Heet je Anna, Tess of Emma? Dan heb je er in 2016 bijna zevenhonderd naamgenoten bijgekregen. Onder pasgeboren jongetjes was Daan in 2016 de populairste kindernaam, zo maakte de Sociale Verzekeringsbank donderdagochtend bekend. Maar ook veel ouders noemden hun zoontje Noah of Sem.

Update: de populairste kindernamen van 2017 zijn bekend. Zoek hier op hoe populair jouw naam is

Benieuwd hoe vaak een bepaalde naam in 2016 voorkwam? Vul hieronder een naam in en deel:

Ga je liever op zoek naar de meest creatieve en minst voorkomende namen van 2016, zoals Jayhvi’lliano, Efrenzjeeniek en Kichairëlson. Kijk dan vooral eens onderaan in de lijsten met de populairste jongensnamen en meisjesnamen.

Lees ook: Geboren in 2016: geen Donalds, wel Hillary’s