Artikel 1

Antidiscriminatiebureau vecht naam nieuwe partij Sylvana Simons aan

Antidiscriminatiebureau Radar/Art.1 neemt stappen om te zorgen dat Sylvana Simons afstand doet van haar partijnaam Artikel 1. Directeur Cyriel Triesscheijn van de in Rotterdam gevestigde organisatie is een gerechtelijke procedure begonnen. Hij bevestigde woensdag berichtgeving van RTL Nieuws daarover. Sylvana Simons stapte eind december uit de politieke partij Denk en kondigde aan dat ze een nieuwe partij begint onder de naam Artikel 1. Volgens Triesscheijn hoort de naam Artikel 1 al jaren bij het samenwerkingsverband van het regionale antidiscriminatiebureau Radar en Art.1, het landelijke kenniscentrum over discriminatie. Triesscheijn vreest dat er verwarring kan ontstaan als een politieke partij dezelfde naam gaat gebruiken. (ANP)