Arbeidsvoorwaarden

Nieuwe cao voor werknemers in de beveiligingsbranche

Er is een nieuwe cao afgesproken voor de 28.000 werknemers in de particuliere beveiligingsbranche. De nieuwe cao loopt van 1 januari tot 1 oktober van dit jaar en bevat een loonsverhoging van 2,5 procent. Volgens CNV Vakmensen komt nu een einde aan een langdurige impasse in het cao-overleg. Ook zijn afspraken gemaakt over onregelmatigheidstoeslagen en pensioen. Over andere onderwerpen, zoals duurzame inzetbaarheid en zekerheid over roosters, wordt de komende tijd verder gepraat. „Beveiligers hebben een stevige en verantwoordelijke taak, die steeds belangrijker wordt. Denk aan de beveiliging op Schiphol en de opvang van asielzoekers.”, aldus CNV-onderhandelaar Aletta Bulsink. Het cao-akkoord wordt ook gesteund door FNV en De Unie. (ANP)