ziekenhuis

Specalisten op non-actief wegens ‘spanningen’ in vakgroep

Twee intensivisten van het Maasstad Ziekenhuis worden de komende maand niet ingeroosterd. Het Rotterdamse ziekenhuis nam die maatregel omdat er spanningen in de vakgroep zijn ontstaan. De kwaliteit van zorg heeft daar volgens het ziekenhuis niet onder hebben geleden, maar de spanningen staan „een optimale samenwerking in de groep in de weg”. In oktober kreeg het ziekenhuis ‘signalen’ over de gebrekkige samenwerking op de intensive care (ic). Volgens RTV Rijnmond spelen de problemen al jaren. De maatregelen hebben geen gevolgen voor de capaciteit van de ic. Er zijn dit jaar twee nieuwe intensivisten begonnen en daar komt een derde bij. Mocht er toch twijfel bestaan of de ic zonder de twee artsen kan functioneren, dan zullen er minder patiënten worden opgenomen. (NRC)

    • Oene van der Wal