Waar was Sasha Obama tijdens Baracks laatste speech?

De president prees zijn twee dochters de hemel in, maar er zat er maar ééntje in de zaal. Dat leidde op Twitter tot een zoektocht.

Malia, Michelle en Barack - maar waar is Sasha?
Malia, Michelle en Barack - maar waar is Sasha? Joshua Lott/AFP

Wanneer draait die camera nou? Dat gevoel moeten veel kijkers hebben gehad toen ze naar de laatste speech van Obama keken.

De president was bezig met zijn twee dochters Malia en Sasha de hemel in te prijzen. “Van alles wat ik in mijn leven gedaan heb, ben ik er het trotste op jullie vader te zijn.” Vanzelfsprekend bracht de camera op dat moment beelden van de familie, die in de zaal zat. Maar hij bleef vervolgens wel erg lang hangen op het shot van Michelle die haar arm om oudste dochter Malia heen slaat. Je voelt jezelf denken: wanneer komt nu Sasha? Wanneer gaat die camera naar rechts? Obama spreekt immers ook duidelijk over haar.

Alleen: die draai kwam niet. Het shot bleef er eentje van Malia en Michelle - die overigens behoorlijk geëmotioneerd waren.

Waar was Sasha? Op Twitter werd gelijk gespeculeerd over de verblijflocatie van de jongste Obama-dochter. Want wat kon er nu belangrijker zijn dan de laatste speech van haar vader?

Twitter avatar Kemi_VB Kemi! Apparently, #SashaObama didn’t attend President #ObamaFarewell. The twitterverse is like #WheresSasha 🔎 https://t.co/F60WGpHi24
Twitter avatar jperls17 Justine Perloe BUT FOR REAL WHERE WAS #SashaObama I WILL NOT BE ABLE TO SLEEP TONIGHT UNTIL I KNOW
Twitter avatar JoshJeanB Joshua Jean-Baptiste I’ve been scouring twitter to try and find out where #sashaobama is. All I found is people doing the same
Twitter avatar dorantesmarisol Marisol Dorantes When the ticket is so 🔥 you can only get 2 for the fam… #sorrysasha #seniority #sashaobama #obamafarewell

Op Twitter dus niet direct een antwoord. Maar iemand was slim genoeg om een woordvoerder van het Witte Huis te bellen, die met het verlossende woord kwam: Sasha had de dag na de speech een examen, op de prestigieuze privé-school Sidwell, in Washington D.C. En de laatste speech van haar vader bleek geen smoesje om niet te komen opdagen.

Twitter avatar viralmpatel19 Viral Patel If Sasha Obama really missed this because of an exam in the morning, there are no more excuses for anything, ever.

Volgens The Washington Post is het niet de eerste keer dat Sasha haar studie voorrang krijgt. Zo maakte de president eerder al bekend na afloop van zijn tweede termijn nog een tijd in Washington te blijven wonen, zodat zijn dochter daar haar school kan afronden. Malia heeft nu een tussenjaar en begint in 2017 aan Harvard.