Taakstraf van 80 uur voor rapper Boef

Nadat de vloggende rapper in september werd opgepakt, beledigde hij een rechercheur.

In september werd rapper Boef twee keer opgepakt.
In september werd rapper Boef twee keer opgepakt. Foto Jeroen Stuve / ANP

Rapper Boef krijgt een taakstraf van 80 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. Dat heeft de politierechter woensdagavond bepaald. Het OM had honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist.

Twitter avatar Rechtbank_ZWB Rechtbank ZWB #Uitspraak: Rapper veroordeeld tot 80 uur taakstraf (40 voorwaardelijk) voor belediging opsporingsambtenaren en negeren gedragsaanwijzing

Volgens de rechter heeft Sofiane Boussaadia, zoals Boef heet, zich schuldig gemaakt aan het beledigen van een agent in een van zijn filmpjes. Ook hield hij zich volgens de rechter niet aan “een gedragsaanwijzing” waarna hij werd opgepakt. Hij zou zich niet gemeld hebben bij de politie terwijl hem dat opgedragen was.

Lees ook: Rapper Boef veroordeeld voor belediging agenten

Dat gebeurde allemaal kort nadat boef al vier dagen had vastgezeten. In september werd de rapper opgepakt omdat hij in een vlog zijn volgers opriep om naar Tilburg te gaan om te vechten tegen rapper Para Soma. Honderden jongeren liepen door Tilburg-Noord en volgens de politie kon een vechtpartij net voorkomen worden.

Vlak nadat hij vrijkwam uitte hij de belediging waar hij nu voor vervolgd is in een vlog. Het onderzoek naar de mogelijke opruiing loopt nog.