Rijkswaterstaat

Waterstanden zijn hoger dan normaal, mogelijk extra file

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers dat er donderdagavond mogelijk veel meer file staat dan normaal. Dat komt door een combinatie van een storm langs de Noordzeekust en verwachte winterse neerslag. Ook na de spits moeten weggebruikers nog rekening houden met het slechte weer en het rijgedrag aan de omstandigheden aanpassen. Verder zijn de waterstanden langs de kust hoger dan normaal. Volgens Rijkswaterstaat heeft dat te maken met twee opeenvolgende stormen in combinatie met springtij. De Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel zou deze woensdagnacht worden gesloten. Die kering moet ervoor zorgen dat het laagste deel van Nederland – bijna zeven meter onder NAP – niet overstroomt. Mogelijk worden ook de Oosterscheldekering en de Maeslantkering gesloten. (NRC)

    • Marloes de Koning