Kranten

Mediahuis: er is draagvlak voor ons bod op TMG

Twee grootaandeelhouders van Telegraaf Media Groep (TMG) scharen zich achter een bod van het Vlaamse Mediahuis. De uitgever van onder meer NRC weet zich daarmee verzekerd van ruim de helft van de aandelen in TMG, zo meldde Mediahuis woensdagochtend in een verklaring. Vorige maand lekte uit dat Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van de Brabantse textielfamilie Van Puijenbroek en met 41,3 procent grootaandeelhouder van TMG, van plan zijn een bod te doen op het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf. Het gaat om een indicatief bod van 5,25 euro per aandeel, waarmee de totale waarde van het concern zou uitkomen op ongeveer 250 miljoen euro. Met de combinatie Mediahuis-TMG zou een van de grootste mediaconcerns van de Benelux ontstaan, naast De Persgroep (AD, de Volkskrant) en Sanoma/SBS, dat onder meer Nu.nl uitgeeft . (NRC)