Recensie

Recensie

Geen vergetelheid voor grootste hit Jack Lee

Pop

Jack Lee Bigger Than Life: Anthology

Rockgroep The Nerves uit San Francisco zou veertig jaar na hun korte bestaan in de vergetelheid zijn geraakt, als niet Blondie een hit had gescoord met hun ‘Hanging on the Telephone’. Songschrijver Jack Lee nam het opnieuw op voor een album met de ironische titel Jack Lee’s Greatest Hits Volume 1. Ook zijn andere, door Paul Young gecoverde succesnummer ‘Come Back and Stay’ stond erop. Met Lees eigen carrière wilde het niet vlotten; zijn tweede album Jack Lee ging mank aan een lelijke jarentachtigproductie en de zanger raakte in de vergetelheid. Al zijn solowerk is nu verzameld op het album Bigger Than Life. De urgente powerpopsongs zijn bij vlagen briljant, hoewel ‘Hanging on the Telephone’ er met kop en schouders bovenuit blijft steken.