Dagbladen

Mediahuis: er is draagvlak voor ons bod op TMG

Twee grootaandeelhouders van Telegraaf Media Groep (TMG) scharen zich achter een bod van het Vlaamse Mediahuis. De uitgever van onder meer NRC weet zich zo verzekerd van ruim de helft van de aandelen in TMG, meldde Mediahuis woensdag. Vorige maand lekte uit dat Mediahuis en VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van de Brabantse textielfamilie Van Puijenbroek en met 41,3 procent grootaandeelhouder van TMG, een bod willen doen op het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf. Het betreft een indicatief bod van 5,25 euro per aandeel, waarmee de waarde van het concern uitkomt op zo’n 250 miljoen euro. Met de combinatie Mediahuis-TMG zou een van de grootste mediaconcerns van de Benelux ontstaan, naast De Persgroep (AD, de Volkskrant) en Sanoma/SBS (onder meer Nu.nl). (NRC)