CheckHier komt de panda

Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Een Chinese delegatie inspecteert het nieuwe pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark. Dit voorjaar moeten hier twee reuzenpanda’s, mannetje Wu Wen (Mooie Krachtige Wolk) en vrouwtje Xing Ya (Elegante Ster), worden ondergebracht. De dieren zijn na jarenlang lobbywerk aan Ouwehands uitgeleend. Hun verblijf, genaamd Pandasia, is een geheel in traditionele Chinese stijl opgetrokken gebouw naar voorbeeld van een Chinese tempel. Daarnaast zijn er een ‘pandashop’ en een restaurant. De Chinese delegatieleider Zhong Yi noemde Pandasia dinsdag „het mooiste pandaverblijf dat hij ooit had gezien”, aldus een persbericht van het dierenpark. Tot grote tevredenheid van de Chinezen is het verblijf voorzien van voldoende bamboe – het favoriete maal van China’s nationale knuffeldier. Wu Wen en Xing Ya, grootgebracht in het dialect van de provincie Sichuan, zullen door de Nederlandse verzorgers in het Engels worden toegesproken.